De olika formerna av Roulette

De olika formerna av Roulette

Har du spelat roulette tidigare är du kanske bekant med spelet och de variationer som finns mellan fransk och amerikansk roulette. Om inte, eller om du känner dig lite osäker på hur spelen egentligen ser ut, hjälper vi dig genom en ordentlig genomgång och titt på hur spelen skiljer sig åt samt hur de ska spelas.

Fransk roulette

Fransk roulette

Den här formen av roulette kallas även europeisk roulette och är den äldsta varianten av spelet. Det här är också den variant som de flesta av oss svenskar är vana att se. I fransk roulette består spelplanen av nummer mellan 1 och 36. Dessa är skiftanden mellan rött och svart över planen. Längs kortsidan hittar du på ena sidan en nolla och på andra sidan tre olika områden för insatser där du kan satsa på en av de tre raderna av nummer som du ser på spelplanen.

Längs långsidorna har du insatsfält för att satsa på rött/svart, udda/jämt eller på högt/lågt. Det är här du lägger din insats om du vill ha en större chans att vinna. När du satsar på högt eller lågt så satsar du på om kulan kommer att landa på ett nummer mellan 1-18 eller mellan 19-36. När du väljer att satsa på någon av fälten längs långsidorna så kommer en vinst att ge dig två gånger din insats.

Väljer du istället att satsa på en enskild siffra så får du, vid vinst, hela 35 gånger din insats. Det är den största möjliga utdelningen du kan få vid en vinst i roulette. Naturligtvis är det också en svår vinst att uppnå. Många ökar chansen till vinst genom att spela efter olika system designade för att spelaren ska gå med vinst i slutändan.

Amerikansk roulette

Amerikansk roulette

Du som sätter dig ned vid ett amerikanskt roulettebord kommer att upptäcka en markant skillnad. Precis som i fransk roulette har du siffror mellan 1 och 36 som varierar i svart och rött. Längs långsidorna har du inatsfälten för högt/lågt, svart/rött och udda/jämt. På ena kortsidan ligger insatsfälten för att satsa på en specifik rad men på den andra kortsidan ser det inte likadant ut som i fransk roulette. I amerikansk roulette spelar du nämligen med två olika sorters nollor. Den ena är en enkelnolla den andra är en dubbelnolla.

Detta innebär också att det amerikanska roulettehjulet har ett extra spår – siffrorna 1 till 36, en nolla och en dubbelnolla. När roulette först vann populäritet i Amerika hade deras variant inga nollor alls. Allt eftersom casinon upptäckte att det minskade husets fördel så lades först en nolla till och sedan också en dubbelnolla.

Vad gäller reglerna ser de exakt likadana ut för fransk och amerikansk roulette. Du kommer att få satsa efter samma mönster och dealern kommer att stänga bordet för fler insatser innan det är dags att snurra kulan och se vem som är den lyckliga vinnaren.

Vi hoppas att du har fått lite mer klarhet i hur roulette ser ut och känner du dig redo att prova är det bara att slå dig ned vid borden redan idag.