Vi förklarar de bästa satsningarna i roulette

Vi förklarar de bästa satsningarna i roulette

Har du inte spelat roulette tidigare så kanske du inte vet att det finns flera olika sätt att satsa i spelet. Nu pratar vi inte bara om att du kan välja mellan att satsa på enskilda nummer och udda eller jämt utan olika sätt att satsa på dessa nummer eller spelfält. Det finns flera system utformade för att vinna på roulette men du kan också vinna genom att välja olika mönster för insatser. Vi tar en närmre titt på olika varianter av satsningar nedan så får du själv avgöra vilka som passar dig bäst.

Outside bet – de olika varianterna

Outside bet

Ett outside bet är en satsning på ett eller flera av de fält som ligger längs långsidorna samt kortsidorna på bordet. Här kan du välja att satsa på rött eller svart, på högt eller lågt och på udda eller jämnt. Du kan också göra en satsning på dussin, du satsar då på att kulan landar på ett nummer mellan 1-12, mellan 13-24 samt mellan 25-36. Det finns också en möjlighet att satsa på kolumner där du då satsar på att kulan landar på någon av de numren som ligger i en och samma kolumn. Det finns tre kolumner allt som allt. Slutligen finns något som kallas snake bet (ormsatsning). Detta innebär att du satsar på att kulan landar på ett av numren 1, 5. 9, 12, 14, 16, 19, 23, 27, 30, 32 och 34.

Inside bet – de olika varianterna

inside bet

Straight up är en satsning på ett enda nummer. Det är också den satsningen som ger högst utbetalning vid vinst med hela 35 gånger insatsen. En split är en satsning där du satsar på två nummer som ligger nära varandra och delar insatssumman mellan dem genom att lägga insatsen på linjen mellan numren. När du satsar på tre nummer på en horisontell rad kallas det för ”street”. Väljer du att satsa corner lägger du din insats på fyra nummer som tillsammans bildar en fyrkant på spelplanen. Six line (eller double street som det också kallas) innebär att du satsar på två horisontella rader som ligger bredvid varandra. När du istället satsar på 0, 1 och 2 eller 0, 2 och 3 kallas det för en trio. Basket (också kallat first four) innerbär att du satsar på siffrorna 1, 2, 3 och 4.Denna insats kan också kombineras med nollor genom att satsa på 0, 1, 2 eller 0, 00, 2 eller 00, 2 och 3.Slutligen har vi satsningen top line som bara kan användas på amerikanska roulettebord där det finns både en enkel och en dubbel nolla. Du ska då satsa på 0, 00, 1, 2 och 3.

Ovanstående är samtliga satsningar som används frekvent inom roulette av såväl proffs som av hobbyspelare. Vilken sorts satsning som känns bäst för dig kan bara du avgöra. Om du känner dig osäker kan du alltid prova på att spela gratis hos casino eller på utvecklares hemsidor där du får en chans att öva på dina satsningar. När du har hittat din favorit är det bara att börja spela för riktiga pengar för en chans att bli en vinnare.